BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акве Калиде чества празника си с рицарски турнир

Туристическият комплекс „Акве Калиде“ ще отбележи своя празник с богата програма от игри и музика на 14 и 15 септември, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Това е времето, в което мястото с древна история отново оживява и се превръща в средновековен лагер и арена на рицарски битки.

В рамките на празника бургазлии ще се докоснат до романтичното и славно минало на българите. Средновековен турнир, живи картини от бита на български воини и боляри, детски средновековни игри, уроци по фехтовка и стрелба с лък, са една част от събитията, които очакват посетителите.

И през двата дни – 14 и 15 септември, майстори от близо и далеч ще представят в арт работилнички своите ръчно изработени произведения.

На 14 септември от 20:30 часа в амфитеатъра на Акве Калиде ще се проведе впечатляващия спектакъл „Цигулка в киното“. Оркестърът на Държавна опера – Бургас ще изпълнява на живо филмова музика от най-известните филми в историята на киното. Зрителите ще могат да гледат и вълнуващи кадри от любимите кино ленти. Събитието в с вход свободен.

 * Повече за програмата на празника можете да научите на тел.: +359 882 004 126 или на e-mail: akvekalide@gotoburgas.com 

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!