BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция „Скорост“ в Бургаско: Трима шофират с над 130 км/ч., отнемат 8 книжки

Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за срок от 3 месеца, а паралелно с това на водачите, превишили скоростта на територията на Бургаска област в рамките на провежданата акция „Скорост”, ще бъдат наложени и парични санкции. Това обяви комисар Неделчо Рачев – началник-отдел „Охранителна полиция и КАТ” при Областната дирекция на МВР – Бургас.

Камерите за скорост в стартиралата на 13 май акция „Скорост” са засекли три драстични случая на нарушения – с 135 км./ч., 133 км./ч. и 131 км./ч. при ограничение от 60 км. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби от 900 и 1000 лв., както и три месеца лишаване от свидетелство за управление на МПС, категоричен е комисар Рачев.

В хода на акцията са констатирани общо 1271 нарушенията на скoростта на територията на Бургаска област. Петима от осемте водачи, на които ще им бъдат отнети шофьорските книжки, вече са установени и са получили фишoвете си. Предприети са незабавни мерки за провеждане на бързи административни производства.

„Контролът на ОДМВР – Бургас по повод управлението на МПС от водачи, употребили алкохол, също е непрестанен”,  заяви още комисар Неделчо Рачев – „Последният случай, който нашумя, е за шофьорът хванат с 3,47 промила на територията на Каблешково. Той е установен и е образувано бързо производство. Очаква се съдебното решение”.

Според комисар Рачев Областната дирекция на МВР – Бургас прилага устойчиви мерки с разполагането на мобилни, преносими и стационарни камери за контрол на скоростта на територията на цялата област, като екипите сменят често местата си и извършват проверки на МПС от водачи, употребили алкохол или наркотици.

От началото на месец април до настоящия момент са установени 32 случая на водачи, шофиращи след употреба на алкохол. Санкциите спрямо тях също ще са изключително строги.

Какво още каза комисар Неделчо Рачев – вижте във видеото.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!