BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Аптеки в Бургас блокираха продажбата на ранитидин/снимки/

Аптеки в Бургас блокираха продажбата на ранитидин , след като получиха писмо от  българския производител на лекарството срещу стомашни киселини. Това се случва, след като Федералната администрация за храните и лекарствата и Европейската лекарствена агенция съобщиха, че изследват пуснатите на пазара медикаменти за стомашни проблеми, съдържащи ранитидинов хидрохлорид по подозрение, че едно от помощните вещества е потенциално канцерогенно .

В аптека „Афиа“, на ул. Христо Ботев, вече са прибрали лекарството за стомашни киселени в кашони.

Помолиха ни да го блокираме. Прибираме ги на специално място, където са блокираните лекарства , но за сега търговците не ги изтеглят. По принцип това  е едно от лекарствата, което често се изписва при стомашни болки, но практиката ми показва, че преди беше много често използвано, но вече има много заместители, които хората ползват“, казаза zonsburgas.bg фармацевтът Красимира Иванова.

Все още обаче няма решение на Изпълнителната агенция по лекарствата да се изтегли лекарството от аптечната мрежа в България, заради подозренията, че съдържа канцерогенна съставка .

Д-р Здравко  Андронов е гастроентеролог с дългогодишна практика.Преглежда в МЦ „Света София“. Казва, че до сега негови пациенти на са имали оплаквания от лекарството ранитидин.

Това лекарство е известно от около 45 години и беше основно и беше основно лекарство, което гражданите използваха много години. Изненадан към, че е спрян, по-скоро предполагам че временно  е спрян защато много хора виждаха подобрение от него…

Практиката на фармацевтите показва, че много често едно лекарство изчезва , за да се появи под друго име или с по-висока цена.

The post Аптеки в Бургас блокираха продажбата на ранитидин/снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!