BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атия, Присад и Черноморец на протест в Созопол

Жители на Атия, Присад и Черноморец се събраха в Созопол на протест. Хората са обединени от проблеми, които тлеят в населените им места от години. Най-активни се оказаха жителите на Атия.

Те се обявиха срещу изграждането на площадка за опасни битови отпадъци на метри от домовете им. „Ние не сме против самия проект. Знаем, че това е бъдещето и трябва да има разделно събиране на отпадъците. Убедени сме обаче, че мястото на проекта не е тук. Не сме съгласни да заменим 50 декара гора за боклуци“, коментира Даниела Иванова от Атия.

Към протеста се присъединиха и жители на Черноморец, които водят битка с военното министерство, за да си върнат наследствени земи, взети от военните преди десетилетия.

„Готови сме на гражданско неподчинение. Ще опънем палатки в бившите поделения, защото това са нашите земи. Не искаме пари, искаме си наследството“, обявиха жители на Черноморец. В Присад пък от години имат проблеми с питейната вода и това провокира хората също да се включат в протеста.

„Надяваме се всички кандидати за изборите да ни чуят и да разберат защо сме на улицата. Това са проблеми, които ще стоят пред новата власт и ние искаме да знаем как смятат да бъдат разрешени“, обявиха още протестиращите.

„>

Вместо да блокират пътища, жителите на трите населени места решиха да затворят една от главните улици в новия Созопол като започнаха да пресичат пешеходната пътека и по този начин ограничиха движението на автомобилите.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!