BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Баба Вена, която на 78 откри новите технологии, за да е близо до семейството си

Тя е на 78 години. Учител по професия, новатор по душа. В дългите дни на изолация бургазлийката Вена Манцарова търси начин да общува пълноценно със семейството си. У дома й са на разположение устройства, но не умее да борави с тях. Решава да потърси помощ от институциите и така се свързва с областния управител Вълчо Чолаков.

 „Много и различни обаждания получаваме в администрациите. Не допускам на казуси да се отговоря „не е за нас“. И аз, и екипът ми бяхме категорични, че трябва да намерим начин да я обучим. Не може един такъв ентусиазъм, такова желание да учиш, да общуваш, да си пълноценен и полезен за себе си да бъде казус за някой друг“ , сподели областният управител.

В следващите няколко дни от Областна администрация се свързват с ИКТ Клъстер – Бургас. От там прегръщат идеята и една от фирмите изпраща свои служители, които да влязат в ролята на обучаващи. Администрацията на областния управител също осигурява свой кадър. За домашното обучение са осигурени предпазни средства.

Постигнатите резултати „ученичката“ демонстрира като сама прави и изпраща снимки на екипа в Областна администрация чрез приложението Вайбър. Новите знания със сигурност ще помогнат на една майка и баба да вижда по-често най-милите си. Историята е доказателство, че възрастта не е пречка за нови знания и нови технологии.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!