BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бебе е прието със съмнение за коронавирус в клиника в Пловдив

Бебе на един месец е настанено в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Това съобщава DarikNews.bg. Началникът на клиниката доц. д-р Андрей Петров е потвърдил и уточнил че, бебето било прието вчера с бронхит и кашлица.

„Негови роднини преди 15 дни са били в Италия. Затова го взехме. В добро състояние е, взели сме му кръв, очакваме след няколко дни да излезе пробата му“, каза още доц. Петров.

Детето е изолирано в отделно помещение. Тъй като в клиниката няма отделение за деца, то се третира като останалите пациенти. Освен пеленачето, в клиниката са приети още четирима души, със съмнение за COVD-19.

Очаква се да излязат резултатите от пробите им. Според доц. Петров най-възрастният от тях е на 70 години. Всички обаче били в добро състояние. По-добро е и състоянието на единствения засега пациент с доказан коронавирус в клиниката, който бе приет на 13 март. Припомняме, че това е 39-годишен мъж, завърнал се от Англия.

Източник: Нова телевизия

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!