BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без събиране на обществени места и вечерен час за децата в Малко Търново

Вечерен час за малолетните и непълнолетни жители на община Малко Търново се въвежда от днес. Кметът на общината Илиян Янчев оповести актуализираните противоепидемиологични мерки. Ето всички ограничения, които са в сила в общината.

1. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе – сладкарници. На ресторанти и заведения за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно – хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно – хигиенните изисквания.

2. Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата и в другите обучителни организации на територията на общината.

3. Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини.

4. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно – организационната им форма.

5. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни.

6. Преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации.

7. Управителите на търговски обекти на територията на община Малко Търново да предприемат мерки за осигуряване на социалната дистанция от минимум един метър между посетителите, както и за предотвратяване струпване на хора в търговските обекти и пространствата пред тях, да организират дейността си по начин, който не допуска събирането на повече от две лица над 60 годишна възраст в помещенията, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито като задължително, следва:

– Да осигурят строг пропускателен режим на входа, който да гарантира:
За обекти с търговска площ до 25 кв. м – по 1 /един/ посетител
За обекти с търговска площ над 25 кв. м – максимум 3 /трима/ посетителя

– Да създадат организация за постоянна дезинфекция на често докосвани площи и повърхности, включително дръжки на колички и кошници за пазаруване, постерминали, както и на пространствата около касите.

– Да осигурят предпазни средства на служителите си, с оглед спазване на личната и обществена хигиена.

8. Забранява се събирането на групи на обществени места – улици, площади, стадиони, градинки, паркове, детски и спортни площадки и други.

9. Въвежда се вечерен час за малолетни и непълнолетни лица, считано от 20.03.2020 година – от 20:00 часа (вечер) до 07:00ч. (сутрин).

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!