BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Брифинг на оперативния щаб: 22 са новите случаи на коронавирус у нас

+

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 242, обяви председателят на Националния оперативен кризисен щаб Генерал-майор Венцислав Мутафчийски.  

22 са новорегистрираните случаи на заразени с COVID-19 у нас, 16 от тях са в София, 1 – в Сливен, това е нов град, 1 в Плевен и 2 в Благоевград. От тях 40 са в болница.

От щаба предупреждават, че в риск са и децата с хронични заболявания.

„Психиатрията във ВМА е отделена за военнослужещи, които имат инфекциозни заболявания.

„Имаме високотехнологична носилка. Тя е предназначена за група заболявания, в които не влиза коронавирус заболяването“, заяви Мутафчийски. 

„РЗИ взима първа проба. Гледаме кога изтича карантината – на 21-ия ден се взима първа проба след карантината, след това до 24 часа втора проба и тогава става ясно здрав ли е вече контактният“, обясни шефът на ВМА. „Частните лаборатории разполагат със същите тестове, които и ние. Информацията от тях пристига по това време в 17:00 часа“.

Днес е направено предложение на министъра на здравеопазването да се промени наредбата какви болнични може да издават личните лекари и за тези, които са заразени с коронавирус, но се лекуват в домашни условия да може да се издава болничен до 28 дни.

Шефът на гранична полиция коментира заповедта на здравния министър за забранява влизането у нас на тирове, пътуващи за Турция. Към момента има 1200 камиона в процес на изчакване за преминаване само през ГКПП „Капитан Андреево“. Заповедта е отменена, тъй като се водят преговори между вътрешните министри на България и Турция.

Вървим в правилната посока каза Генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Източник: news.bnt.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!