BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаските хора с увреждания спечелиха няколко награди на фестивал в Приморско

С няколко награди от Конкурса за хора с увреждания „НЕОТКРИТИ КРАСИВИ НАДЕЖДИ“ в гр. Приморско се прибраха у дома бургаските потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция на ул. „Апостол Карамитев“ №12, с доставчик на социалната услуга сдружение „Социален център Бургас“.

Фестивалът в Приморско се провежда за дванадесета поредна година и има за цел да се стимулират творческите изяви на хората с увреждания, а също и да се даде възможност на обществото да се запознае отблизо с техните постижения в сферата на изкуството.

Организатор е сдружение „Сияйна зора“ – гр. Шумен, в партньорство с Община Приморско.

Наградите, които спечелиха бургаските участници, са 2-ро място в крайното класиране, номинация „Светло сърце“ за принос в развитието на творческите способности на хора с ментални увреждания, „Светло сърце“ за стимулиране на социалната адаптация чрез създаване на възможности за развитието на творчеството при хора с увреждания, както и голямата награда на публиката.

Останалите участници през последната конкурсна вечер на фестивала бяха от Дневен център „Подай ръка“ – гр. Разград, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – гр. Айтос, ЦНСТ – гр. Поморие и др.

Потребителите на ЦСРИ – Бургас се представиха с гръцки танц, стихотворението „Аз съм българче“ и песента „Петко на Рада думаше“, на фона на традиционен български танц. В танца взеха участие 15 души, като трима от тях са потребители и на други социални услуги в община Бургас – ЦНСТ в к-с „Лазур“ и ЦСРИ на лица със зрителни затруднения в ж.к. „Зорница“.

da743123716d94d9b964c2f2cad52608

fa4af1d8a1d562a334bc7d1059db6e65

The post Бургаските хора с увреждания спечелиха няколко награди на фестивал в Приморско appeared first on BurgasCity.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!