BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Важно за кандидат-студентите художници

Важно за кандидат-студентите художнициКонкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на Националната художествена академия, който ще бъде открит през тази година в Бургас. В него могат да участват всички желаещи ученици в редовна форма на обучение.

Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – XI и XII клас. Учениците могат да вземат участие само в едно от двете направления на конкурса, изящно или приложно изкуство. Той се провежда в два кръга.

Първият е предварителен подбор, а вторият включва рисуване по натура. За селекционния кръг участниците изпращат минимум три рисунки по конкурсната задача за съответната възрастова група на адрес: Бургас 8000, булевард „Демокрация“ № 6, галерия „Георги Баев“. Всяка от тях трябва да е надписана ясно на гърба с трите имена на кандидата, ЕГН, училище, адрес и телефон за връзка.

Рисунките трябва да се придружават от: ксерокопие на акт за раждане на участника и декларация от неговия учител по рисуване, подписана от него, подпечатана с печата на училището, в което учи ученикът, в уверение, че изпратените рисунки са правени лично от ученика, и че същият е в редовна форма на обучение в настоящата учебна година в съответния клас на посоченото училище.

Пощенското клеймо на всяка пратка не трябва да е с по-късна дата от 10 април. Селекционната комисия ще заседава на 19 април. Тя ще разгледа творбите и ще определи кои автори да продължат във втория кръг.

Резултатите ще бъдат обявени  своевременно на електронните страници на Национална художествена академия и Община Бургас. Вторият кръг – „Рисуване по натура“ е на 1 и 2 май в Магазия 1 на Пристанище Бургас.

Резултатите ще бъдат обявени веднага след приключване работата на журито на електронните страници на Националната художествена академия и Община Бургас. Класиралите се на първите три места в двете възрастови групи ще получат диплом и плакет. Община Бургас ще осигури едногодишни стипендии на учениците, класирани на първо, второ и трето място в първа възрастова група.

Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка не по-малка от 5.50, ще получат право тя да се зачете за оценка от кандидатстудентския изпит по рисуване в НХА, важащ за същата година, в която се провежда конкурсът.

Всички рисунки от конкурса ще останат в галерия „Георги Баев“. Най-добрите работи ще бъдат подредени в изложба след обявяване на резултатите.

Повече информация можете да получите на: тел. 0888/41-89-49, gallerybaev@abv.bg, както и на електронната страница на НХА: https://nha.bg/bg/stranica/regionalen-konkurs-za-izyshtno-i-prilojno-izkustvo-burgas-2018

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!