BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вижте къде може да заредите електрическите превозни средства

Община Бургас и „ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ“ ЕАД сключиха договор за изграждане на мрежа от 50 зарядни станции за електрически превозни средства на територията на града. Това ще се случи като част от проекта „Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда – Южна България“. Той спечели финансиране от Фонд за устойчиви градове. Партньори на изпълнителя „ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ“ са още няколко общини – София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Кюстендил. С отпуснатото финансиране в страната ще бъдат изградени общо 600 зарядни станции.

Със сключването на договора Община Бургас пое ангажимент да предостави части от имоти публична общинска собственост за разполагане на съоръженията. „ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ“ ще извърши за своя сметка проектирането, доставката, монтажа и поддръжката на зарядните станции. Когато бъдат готови, те ще станат видими както през мобилно приложение „Eldrive“, така и през платформата Смарт Бургас. Услугата по използването на зарядните станции ще е платена, като ще бъде осигурена възможност и за безкасови плащания.

Общината охотно подкрепи този проект. Той е в синхрон с целенасочената й политика за развитието на Бургас като интелигентен град, за прогресивно внедряване на иновативни технологии с цел подобряване качеството на живот и опазване на околната среда.

При доказана ефективност на изградената пилотна система, Общината е съгласна тя да бъде надградена с още до 50 зарядни станции.

* Ето избраните места в Бургас, на някои от които ще има по няколко зарядни устройства:

Арена Бургас

Автогара Бургас – Терминал ЮГ

БСУ – Паркинг

Ул. „Георги Калоянчев“

Спортна зала „Младост“

Община Бургас

Бул. „Тракия“

Ул. „Цар Калоян“

Ул. „Фердинандова“

Паркинг „Гурко“

Културен дом на нефтохимика

Ул. „Средна гора“

БЧК

Спортна зала „Бойчо Брънзов“

Летище „Сарафово“

ОУ „Любен Каравелов“

* Снимката е илюстративна и от съществуваща зарядна станция до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Вашият коментар

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!