BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Карнобат започна дарителска кампания за бъдещото отделение за пациенти с COVID-19

Кампания за набиране на средства за закупуване на оборудване за новото отделение в МБАЛ Карнобат, където ще се лекуват пациенти с леки случаи на COVID-19, започна днес, съобщиха от местната Община.

Няколко часа след като Кризисният щаб реши бившето „Родилно отделение“ да бъде цялостно ремонтирано и в него да се обособят петнадесет места за леки и случаи на носители на коронавирус, анализите показаха, че болницата не разполага с всички необходими средства, за да осигури нужните легла, дюшеци, шкафчета, бойлери за баните, както и допълнителни консумативи за лечението на пациенти с COVID-19.

Eто защо беше решено да се открие дарителска сметка и чрез постъпилите в нея суми да се закупува не само оборудване, но и предпазни средства, дезинфекционни препарати, консумативи и медицински изделия.

В карнобатската болница могат да се извършват и директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.

От здравното заведение разчитат изключително много на хората в общината, на подкрепата на бизнеса и частни лица и призовават хората от Карнобат за обединение в битката за съхраняване на човешкия живот!

Двадесет и пет места за пациенти с леки случаи ще бъдат осигурени във Вътрешно отделение, а други петнадесет в бившето родилно отделение. Така болницата ще разполага с леглова база за 40 пациенти с леки случаи на коронавирус, ако се наложи да бъдат приети такива.

Първите 2000 лв. вече бяха преведени по сметката, а в ролята на дарители влязоха кметът на община Карнобат Георги Димитров и председателят на местния Общински съвет Теодор Ченешев, които дариха по 1000 лв.

Дарения могат да бъдат направени по сметката на МБАЛ – Карнобат.

Данни за банкова сметка: МБАЛ – Карнобат ЕООД

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

IBAN: BG88UNCR76301060468131

BIC: UNCRBGSF

За въпроси и допълнителна информация може да се обаждане на тел.: 0879252300, д-р Колибаров.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!