BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобиха с над 7 хил. лв. фирма, продавала фалшиви стоки в Слънчев бряг

Бургаският апелативен съд потвърди имуществена санкция в размер на 7100 лева на ямболска фирма, предлагала за продажба фалшиви маркови стоки  в курортен комплекс „Слънчев бряг“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Санкцията представлява равностойността на имуществената облага, с която дружеството „Де Мира 2012″ ЕООД от гр. Ямбол би се обогатило в резултат на извършено от неговия управител – Мирослава М., престъпление против интелектуалната собственост.

На първа инстанция по наказателно дело от общ характер Мирослава М. е призната за виновна и осъдена на пробация за това, че на 3 август 2016 г. в гр. Несебър, в търговски обект, стопанисван от дружеството в базар „Палма“ в Слънчев бряг, в качеството си на управител, ползвала в търговската си дейност регистрирани търговски марки без съгласието на притежателите на изключителните права върху тях.

За продажба са били предлагани общо 143 артикула – колани, чанти, обувки и портмонета, означени с наименованието на марките Louis Vuitton, Michael Kors, GIVENCHY, Tommy Hilfiger и CHANEL без правно основание. Артикулите възлизали на обща стойност 7100 лева като реплика и на обща стойност 46 240 лева като оригинали.

По предложение на прокурор съгласно чл. 83д от Закона за административните нарушения и наказания е образувано наказателното дело от административен характер пред първоинстанционния съд. Окръжен съд – Ямбол е наложил санкцията. Апелативен съд – Бургас е намерил жалбата на юридическото лице за неоснователна и е потвърдил акта на първата инстанция като правилен и законосъобразен.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!