BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес ще бъде облачно и топло

Днес ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°.

Над Черноморието също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха: 23°-28°. Температурата на морската е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа умерен, по високите части на Рила и Пирин силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 24°, на 2000 метра – около 16°.

В неделя ще бъде със значителна, предимно висока облачност. В по-голямата част от страната температурите ще останат по-високи от обичайните за втората половина на май: минимални – между 13° и 18°, максимални – между 28° и 33°. Вятърът ще бъде от север-северозапад, слаб до умерен.

В началото на следващата седмица в по-голямата част от страната температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните; по-хладно ще бъде по Черноморието. Повишава се вероятността за превалявания, но в понеделник ще са на отделни места, главно в планинските райони в Западна България, във вторник на повече места в северозападната половина от страната. Възможна е и гръмотевична дейност.

НИМХ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!