BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доставиха походни легла на Дом „Майка и дете“, който е под карантина/снимки/

Общинският щаб предостави днес на Дом „Майка и дете” походни легла за персонала, който е под карантина, и дезинфекционни материали.

От общо 6 заразените лица в Бургас до сега, четири от тях са от първа линия за борба с коронавируса – двама лекари и медицинска сестра от болница „Бургасмед“ и рехабилитатор от Дом „Майка  и дете”.

85 души от персонала в дома са под карантина, заедно с 46 деца до 7 годишна възраст.

Общо 104 медицински лица в Бургас са поставени под карантина в двете лечебните заведения.

„Заемаме се със спешния ангажимент да осигурим логистиката на Дом за медико-социални грижи „Вяра, надежда и любов“. Трябва да внесем походни легла, график за допълнително снабдяване с храна, по-голямо количество дезинфектанти. И продължаваме с други необходими неща. Медицинските специалисти, които са под карантина заедно с децата, са достатъчно на брой и от всички специалности. Включително, вчера се върна от отпуск и директорът на социалното заведение, който също е там“, каза още кметът.  ”, съобщи кметът Димитър Николов.

The post Доставиха походни легла на Дом „Майка и дете“, който е под карантина/снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!