BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дума: Бившият ни главен редактор Юрий Борисов е арестуван за шпионаж

Бившият главен редактор на Дума Юрий Борисов е бил арестуван, съобщава изданието. Новината за ареста е от съпругата на Борисов Дора Чичкова.

Журналистът, който сега е един от секретарите на Националното движение „Русофили“, е бил докаран в следствения арест с белезници, потвърждават и очевидци.

От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс.

Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Юрий Борисов е отведен от полицията за разпит в спецпрокурата. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа неговата съпруга.
 

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!