BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ели от Бургас има нужда от помощ

Ели е на 34 години и преди близо 2 години е диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. Всичко започва със силни болки в кръста, краката и стъпалата. Болката е толкова силна, че не й позволява да стане от леглото. Няколко месеца след първия пристъп, младата жена претърпява операция в Лондон, която е заплатена от семейството. Тя обаче се оказва неуспешна – болката остава.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие. Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб. Шансът за лечение на Ели е в провеждането на терапии със стволови клетки в „Liv hospital“ в Истанбул. Офертата на клиниката е за 65 000 евро и за съжаление личните финансови възможности на семейството вече не достигат за покриването ѝ.

„Първата терапия със стволови клетки е вече реализирана като няколко дена след нея, Ели почувства повече енергия и сила, което за нас е огромно щастие. Около месец и половина след вливката сме, очакваме с всяка следваща вливка, стволовите клетки да се акумулират и състоянието на Ели да започне да се подобрява. Предстоят ни още 5 курса терапии със стволови клетки. Всяка една терапия е на стойност 12 000 долара“, споделя сестрата на Ели – Мартина.

Можете да подадете ръка на Ели посредством платформата HelpKarma, както и чрез системата на DMS – с текстово съобщение DMS ELENA на номер 17 777. Можете на направите и паричен превод по сметката на Сдружение Български дарителски форум – BG06UBBS 80 0210 2607 2940 с основание DMS ELENA.

Източник: Полиграф

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!