BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живко Табаков: Провал на следващото управление ще бъде, ако не се справи с казусите „Черноморец“ и „Лазур“

„Срамно е положението, до което е докаран бургаският футбол към днешна дата. Двете ни големи спортни бази са в окаяно състояние, благодарение на редицата грешки, които бяха допуснати във времето.“ Това заяви кандидатът за кмет Живко Табаков относно един от най-наболелите за всеки футболен фен въпроси по време на онлайн предаването „Избери посока на Бургас”.

Общинският съветник призна, че е водил разговори с представители от ръководствата и феновете на двата големи футболни отбора на Бургас – „Нефтохимик” и „Черноморец”, които се намирали в патова ситуация.

„Те говорят за отборите не само с голяма любов и страст, но и със съжаление. Провал на следващото управление на Бургас ще бъде, ако не се справи с казусите на стадионите „Черноморец” и „Лазур”. Като кандидат за кмет мога да кажа, че това ще бъде сред приоритетите ми.

Той поясни, че и двата футболни отбора са важни за Бургас и е добре да се намерят генерални спонсори за тях.

„За мен най-важното е да се преодолее егото и да се намери инструмент, който да направи възможно закупуването на стадионите „Черноморец” и „Лазур”, защото за връщане не може да става и дума. Ако закупуването е наистина невъзможно, то едва тогава, трябва да се върви към изграждането на нов стадион, като този в к-с Меден рудник, който да бъде използван и от двата ни футболни отбора”, каза още Живко Табаков.

По-рано днес стана ясно, че общински съветници от НФСБ са внесли докладна, стадионите на Бургас да бъдат отчуждени. Предложението обаче е било отхвърлено от спортната комисия в местния парламент, съобщи БНР. Мотивите са, че вече има проект за изграждането на стадион в к/с Меден рудник. Проектът е на стойност малко над 12 млн. лева. Предвижда се новото съоръжение да е с 4000 места и възможност за още 1000. Освен това новият стадион ще отговаря на всички международни изисквания на футболните федерации.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!