BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жълт код за проливни валежи в сряда

Днес ще остане по-топло от обичайното за сезона, но в часовете около и след обяд в западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места има проливни валежи и силни гръмотевични бури, предупреждава НИМХ

Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Временно интензивни и значителни по количество ще са в Северозападна България и планинските райони.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но до края на деня ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, по високите и открити части временно силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 23°, на 2000 метра – около 14°.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!