BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златното момиче Стефани Кирякова: Вече не мислим за Баку, а гледаме напред

Стефани Кирякова, бургаското златно момиче в националния отбор по художествена гимнастика се завърна в родния град след световното първенство в Баку. Грациите ни изиграха впечатляващо съчетанието си с 5 топки, но въпреки очакванията не завоюваха златото. От Азербайджан момичетата се прибраха с един сребърен и един бронзов медал. „Свикнали сме със субективното съдийстване. Може би е добре, че не спечелихме златните медали, защото щяхме да се отпуснем. Сега сме в позицията на догонващи, а това ни мотивира“, разказа Стефани. Тя все пак призна, че е имало нотка на разочарование след съдийските оценки. „Надявам се на Олимпиадата догодина да постигнем това, което не успяхме на Световното първенство. Ние сме доволни от нашето представяне, нашите треньори също“, обясни още бургазлийката.

„Стефани се представя повече от достойно. Всички я гледахме по телевизията как лъвски се бори. Това е голям успех в състезание с такава голяма конкуренция. Българската школа е добра и го показа за пореден път. Това състезание беше много важно за спечелване на квоти за Олимпиадата. Това е най-голямата ни мечта“,сподели Ани Бошева, председател на СКХГ „Черноморец“, чийто възпитаник е била Стефани. Заедно с нея бяха Мария Калангерова, лична треньорка на състезателката и Васил Стоянов, почетен гражданин на Бургас и почетен президент на клуб „Черноморец“.

Грацията беше приветствана и от европейския и световен шампион по борба и почетен гражданин на Бургас Яно Павлов и от президента на клуба по борба „Черноморец“ Стефан Георгиев. Директорът на спортното училище в Бургас Димитър Костов също не пропусна да поздрави Стефани. Въпреки че в момента живее и тренира в София, тя е ученичка в СУ „Юрий Гагарин“, а тази година ще бъде и абитуриентка.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!