BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Излезе от печат шестото издание на сборника с поезия и проза на ученици

Излезе от печат сборникът „Вяра, надежда и любов за децата на България“ с отличени творби в Националните конкурси „Рождество на Спасителя“ и „Христос Воскресе – радост донесе“.

Организатори на конкурсите са Министерство на образованието и науката, РУО – Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас.

Учениците, взели участие в конкурсите, са от 1 до 12 клас от много градове и селища на страната. Техните стихове и разкази са предоставени на Регионална библиотека „Пейо Яворов“. Произведенията са изпъстрени с много метафори, събития по действителен случай, с вяра и обич към Бог и светото православие, с любов към традициите на българския народ.

Съставители на  сборника са: редактор – организатор и учител в ЦПЛР Атанасия Петрова и коректор – директор на ЦПЛР Пепа Ангелова.

Посланията от творческия екип към учениците са да бъдат добри християни, да следват пътя, който са избрали и да имат много творчески успехи.

Съставителите изказват своята благодарност към Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий за доброто партньорство, благословението и финансирането на сборника за поредна година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!