BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Йорданка Христова на рибена чорба в Царево

Учителките от детската градина „Ален Мак“ в Царево са абсолютните победители в надпреварата за най-вкусна рибена чорба, която се проведе в морския град.

Те не пожелаха да издадат рецептата, която ги превърна в победители. Знае се само, че вкусната им чорба е измислена в Резово и там има едно местенце, на което със сигурност ще ви я приготвят така, че да си оближете пръстите.

5 отбора се включиха в надпреварата, която се превърна в истинска кулинарна битка. По традиция един от най-атрактивните моменти по време на Рибения фест в морския град е именно състезанието за най-вкусна рибена чорба. На масите рамо до рамо застанаха ефирните конкуренти от БНР-Бургас и Power FM.

Журналистите доказаха, че знаят не само как да задават трудни въпроси, но и да въртят черпаците. И двата отбора имаха по една тайна съставка в рецептите си, с която успяха да изненадат журито.

А тази година в ролята на оценител-дегустатори влязоха кметът на Царево Георги Лапчев, депутатът Дияна Саватева, актьорът Ники Станоев и примата на българската музика Йорданка Христова. Въпреки очарователната си усмивка и добро настроение, Йорданка Христова се оказа доста взискателна към участниците.

Учителите от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ също впечатлиха с рибената си чорба. В нея наш репортер забеляза морска лястовица, калкан и скариди. Педагозите успяха да изпипат всеки един детайл и показаха, защо миналата година са били победители.

Отбор от пет усмихнати дами от Шумен пък вече се превръща в талисман на състезанието. Момичетата  за пореден път се включиха в надпреварата. Те изненадаха приятно със своето ястие от речна риба, която лично са уловили преди да дойдат в Царево.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!