BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мис Китай ексклузивно за Gramofona.com: Радвам се, че името ми е свързано с България

Роузи Джу Син е „Мис Китай Вселена“ за 2019 г. Преди това е участвала в още редица конкурси за красота в родината си. По професия е актриса. Роузи беше специален гост и член на журито в тазгодишното издание на конкурса „Мис Созопол“. Тя беше любезна да даде интервю специално за Gramofona.com.

Вие идвате за първи път в Европа. Как се случи така, че пристигнахте точно в България?

Да, това е така и ми е много приятно, че съм първата Мис Китай, посетила България именно в това качество. От няколко години, доколкото ми е известно, една от целите на конкурса “Мис Китай Вселена” е най-красивите китайски жени да съдействат за популяризацията на Китай по света, както и за популяризацията на местата, които посещават, в самия Китай. Това изисква сериозни, перспективно мислещи партньори, а намирането им никак не е лесно и отнема много време.

Аз се радвам, че организаторите на конкурса имат такъв партньор в лицето на Маги (Миглена Ангелова). Тя е журналист и продуцент, явно много известна в страната ви – аз виждам как хората реагират, когато я видят – на нея дължим реализацията на пътуването ни и съм сигурна, че то ще бъде добре отразено и в нашите медии. Така че това сигурно е основната причина, поради която съм тук: едни перспективно мислещи хора са срещнали други перспективно мислещи хора.

Известно ми е, че цялата ни програма, всички места, на които отсядаме, цялата тази красота и съдържание, в което сме потопени, са избрани от нея и екипа ѝ и сега е момента да ѝ благодаря от името на цялата ни делегация. Имам чувството, че съм в България поне от месец, а са минали само няколко дни. 

Какво знаехте за страната ни, преди да пристигнете? България позната ли е в Китай?

За съжаление, България не е особено позната в Китай. Почти не съм попадала на материали в нашите медии, които да разказват за страната ви. Но мисля, че се подготвих добре и попълних празнотите. Седмица преди отпътуването ми посветих време, буквално четях всеки ден, за историята ви, климата, розите…

Когато пристигнах, първото място, което посетихме, беше Историческия парк (край Варна, с. Неофит Рилски). Именно там разбрах колко много още може да се научи за страната ви. Беше много вълнуващо. За пръв път държах върху ръката си хищна птица, с която знам, че са ловували и в моята страна. Естествено, не знаех, че пикира с такава огромна скорост – над 300 км/ч; стрелях и с лък. Има какво да разкажа и да покажа, когато се върна в Китай.

Разкажете нещо за себе си – какво сте учили, имате ли хоби?

Завършила съм актьорско майсторство в Централната академия за драма в Пекин. Мисля, че минаха две-три години от тогава вече. Наученото там много ми помага и в настоящата ми работа на модел. Предстоят ми няколко месеца сериозна подготовка. Сигурно знаете, че през декември е световният конкурс “Мис Вселена” във Филипините и аз имам честта да представям страната си на него. Това е и чест, и много сериозна отговорност. Но мисля, че ще се справя.

Въпросът с хобито е труден. Когато бях дете, винаги знаех хобито си и ми беше лесно да отговоря, а сега с всяка изминала година ми става все по-трудно да определя кое е хобито ми и кое основната ми работа. Затова ще кажа, че на този етап от живота ми може да се каже, че мое хоби са танците и гримирането. Не просто обичам да се занимавам с тях, но и от време на време уча по нещо и ги развивам именно като хоби.

Роузи не е типично китайско име, предполагам, че не Ви е рождено. Как избрахте да се наречете така?

Казвам се Джу Син. Повечето мои сънародници, които работят с чужденци, избират за себе си име, което да звучи по-лесно и по-обичайно. Избрах Роузи, защото харесвам царицата на цветята. Розата е символ на императорската власт в Китай, ние също много я ценим. Вчера разбрах, че сме пристигнали в града на розите (Казанлък), тоест в моя град (смее се). Беше забавно. Бяхме в музея на розите, където ни посрещна кметът на града. Вълнуващо и приятно беше за мен да разбера, че съм избрала за себе си име, свързано със страната ви.

Кои са критериите, на които трябва да отговаря едно китайско момиче, ако иска да участва в конкурс за красота?

Мисля, че освен общоприетите за необходими качества, при нас е важно също момичето да е възпитано, усмихнато и също така да се чувства като кралица, защото това личи във всичко.

Познавате ли български модели от световния подиум?

Много съжалявам, но не. Мисля, че това се дължи най-вече на факта, че аз самата още не съм била на “световния подиум”.

Вероятно осъзнавате, че моделството е до време, с какво смятате да се занимаватe в бъдеще?

Разбира се. Затова имам професия, която надхвърля понятието “модел”. В бъдеще със сигурност ще се занимавам с бизнес – виждам много възможности за това. Те са свързани и с настоящата ми работа, и с възможностите, които тя дава, като това пътуване например. Иска ми се да развия хобито си – гримиране – като вид работа. Искам да науча повече китайски жени да се гримират. Убедена съм, че красивият грим повдига самочувствието на всяка жена.

Какви са първите Ви впечатления от България и бихте ли се върнали отново тук?

Първите ми впечатления бяха от митницата на летището, където с мен не се държаха много мило и се наложи да се обаждам на Маги, тя говори по телефона със служителите, които искаха нещо да подписвам, а аз не разбирах какво и бях много притеснена. После видях едни топли, добросърдечни, много приятни хора, които постоянно ми се усмихват и ми се радват, а аз искам да ги прегръщам.

Какво ще разкажете за страната ни, като се завърнете в родината си?

Ще кажа, че това е приятелска страна, в която сънародниците ми могат да се чувстват добре приети и щастливи.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!