BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Облачно, с високи температури, на места ще превали и прегърми

Днес времето ще се задържи със значителна предимно средна и висока облачност, с по-съществени разкъсвания над Южна България. Около и след обяд, на места главно над планинските и северозападните райони, ще се развие и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. 

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, по-ниски по Черноморието, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. 

Максималните температури ще са между 17 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна – средна и висока. На места главно в следобедните часове краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на 1200 метра – около 23 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

През следващите два дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в сряда главно над северната и западната част от страната, а в четвъртък и над останалите райони. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!