BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявиха имената на петимата автори, номинирани за наградата „Христо Фотев“

Преди седмица бе оповестена широката номинация от 10 стихосбирки, участващи в Националния конкурс на името на Христо Фотев. Журито имаше задача да избере от тях петте книги, отличаващи се с най-високи художествени достойнства. На 19 март неговият председател д-р Лорис Мануелян свика заседание, осъществявайки конферентна телефонна връзка с членовете Силва Налбантян-Хачерян, Симеон Димитров, Боян Ангелов и доц. Йордан Ефтимов, в изпълнение на мерките за безопасност, наложени от въведеното извънредно положение.

На заседанието се обсъди и беше определена тясната номинация на претендентите, съобщиха от Община Бургас.

Номинираните автори, подредени по азбучен ред, са:

Димитър Христов – „Песни, тъги и наздравици“;

Роза Боянова – „Обратна гравитация“;

Румен Денев – „Вокално стихосложение“;

Румен Леонидов – „Покаяние Господне“;

Цвета Делчева – „Отворени възможности“

Носителят на националната награда ще бъде обявен по традиция на 25 март, като това ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на Община Бургас.                                                                                      

Тържественото награждаване на победителя в седмото издание на националния конкурс „Христо Фотев“ ще се състои на по-късен етап, когато премине извънредната ситуация в страната. Отложени са и съпътстващите събития – конкурси за рецитиране и илюстрация по стих на Фотев.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!