BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявяват онлайн носителя на голямата награда „Христо Фотев” утре

На кратка церемония във фоайето на Община Бургас утре от 18.00 часа ще бъде обявен тазгодишният носител на голямата награда от  Националния  литературен конкурс „Христо Фотев”, съобщиха от пресцентъра на община Бургас.

Церемонията ще бъде символична, за да се спази традицията  призьорите от конкурса да се обявяват на рождения ден  на поета, но същевременно да се спазят мерките за безопасност, наложени от въведеното извънредно положение.

Събитието ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на Община Бургас. Ще е осигурен достъп за медии, при условията за провеждане на брифинги в извънредна ситуация.Решението на журито ще обяви неговият председател д-р Лорис Мануелян. Той и другите членове – Симеон Димитров, Силва Хачарян, Боян Ангелов и доц. Йордан Евтимов проведоха две конферентни връзки, за да се определят първо 10-те номинирани, а след това и петимата, измежду които бяха избрани призьорите.

Петимата финалисти, подредени по азбучен ред, са: Димитър Христов – „Песни, тъги и наздравици“;Роза Боянова – „Обратна гравитация“;Румен Денев – „Вокално стихосложение“;Румен Леонидов – „Покаяние Господне“;Цвета Делчева – „Отворени възможности“.

Предвижда се след отшумяването на епидемията  да се организира тържественото награждаване на победителя в седмото издание на националния конкурс „Христо Фотев“, на което ще бъдат поканени както номинираните, така и носителите на наградата досега.

По-късно ще се проведат и двете съпътстващи събития – конкурси за рецитиране и за илюстрация по стих на емблематичния поет. Въпреки символичния характер на церемонията, утре в общината ще прозвучат стихове на Фотев и наградените автори.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!