BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отиваме на купон… След 23.00 ч. не може

Отиваме на купон... След 23.00 ч. не можеЗаведенията в курортите и в жилищните квартали няма да имат право да озвучават открити площи между 14.00 и 16.00 ч. и между 23.00 и 08.00 ч.

Производствените и търговските обекти в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение нямат право да ги зареждат между 23.00 и 8.00 ч.

Това е записано в проект за изменение на Закона за защита от шума в околната среда.

Той е изготвен от вицепремиера Валери Симеонов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев изготвиха и вече е публикуван за обществено обсъждане

Забранява се още: озвучаването на открити площи от пътни транспортни средства, с озвучителни средства без монтирани автоматични регулатори, контролиращи нивото на звука, озвучаването на открити площи от плавателни средства за спорт, туризъм и развлечения и водноатракционни услуги, които плават във вътрешните морски води, в териториалното море и във вътрешните водни пътища на Република България.

Глобите при първоначално нарушение ще са от 500 до 2000 лв., за повторно – до 10 000 лв..

Със съставянето на акта за установяване на административно нарушение ще се изземват и задържат веществените доказателства, свързани с нарушението, а при издаването на наказателното постановление ще се отнемат в полза на държавата вещите, принадлежащи на нарушителя физическо лице, юридическо лице или едноличен търговец“, пише още в законопроекта.

Източник dariknews.bg

А защо е това ограничение от „патриотите“? Нима народът не може да има нощен живот или само трябва да ходи на работа и пак на работа?

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!