BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още 16 души у нас са заразени с коронавирус

Потвърдени са 16 нови пациенти с коронавирус, обяви председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Така общият брой на потвърдените случаи в България става 218, предаде БТА.

В София има 15 хиляди болнични легла, но наблюдаваме тенденцията – на ден в „Пирогов“ и във ВМА се преглеждат над 120 души с подозрение за коронавирус, посочи той. По думите му през миналата седмица преглежданите със съмнение за коронавирус са били 40 души. Заради увеличаването на случаите всички болници трябва да представят готовността си за работа с коронавируса, допълни той и посочи, че във ВМА има 21 болни с коронавирус и още толкова подозрителни случая. В домовете им, чрез телеконферентна връзка, се наблюдават 49 пациенти. Този подход от днес се прилага от болница „Пирогов“, предстои да се въведе и в Александровската болница.

Състоянието на всички деца, заразени с коронавируса, е добро, увери ген. Мутафчийски.

Няма данни за нито едно лекарство, което да се използва за превенция на коронавирус, допълни ген. Мутафчийски и напомни, че превенцията е социална дистанция, миене на ръце, спазване на разстояние между хората, особено в затворено помещение. Той отново апелира възрастните хора да бъдат предпазливи и припомни, че обществото е мобилизирано да съхрани живота им.

Снимка: Ройтерс

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!