BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пореден абсурд с тол системата: Шофьор плати три акта и пътува с две винетки

Тол системата отново затрудни работата на транспортна фирма „М-Бус”, създавайки неудобство както за служителите, така и за пътниците й, съобщиха от там. Случаят е почти идентичен  като  този от март, при който автобус със заплатена винетка бе спрян, а на шофьора съставен акт. Сега обаче ситуацията е още по-абсурдна, а засегнатите превозни средства повече.

На 4-ти септември т.г. от „М-БУС” правят групова заявка за закупуване на електронни винетки от сайта на BG TOLL, като посочват валидност от 9-ти септември. Така условието да има три дни за обработка на заявката е спазено.

„В периода от 11-ти септември обаче автобусите ни, пътуващи по линиите Варна, Сливен, както и два автобуса с организирани групи, бяха  спрени, а на шофьорите  съставени актове. Автобусът до Велико Търново беше  спрян   три пъти – на 10-ти, 12-ти и 13-ти септември. Получихме  потвърждение  за закупени електронни винетки чак на  16-ти септември, но в него посочената дата на валидност беше от 9-ти септември.  Така ние сме платили винетките и за периода, в който сме глобени, че караме без такива. Правилно ли е това и кой ще ни възстанови средствата”, пита управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Издадените при спиране на автобусите актовете  са платени, за да могат превозните средства да продължат  по маршрута си  и да не се създава неудобство за пътниците. През цялото време от „М-БУС” водят комуникация по телефона с представители на ТОЛ системата, които твърдят, че от тяхна страна няма проблем.

Понеже фирмата не знае какво се случва с потвърждението на плащането, прави още един разход – купува втора единична винетка за автобуса, отнесъл най-много актове, като използва картово разплащане. Сега този автобус има две винетки.

 „Отново ще претендираме за обезщетение, защото спирането на автобусите  при платени винетки, е неудобство за шофьорите, пътниците и удар въху имиджа ни”, заявява Румен Христов. От „М-Бус” жалят в съда и наказателното постановление от 1500лв. от март месец.

След абсурдните ситуации от фирмата  все пак са стигнали до някакво решение при закупуването на винетки. След много опити те буквално са се принудили  да не използват сайтa BG TOLL. 

„Защо държавният сайт не може да е изправен и се принуждаваме да купуваме от друг, който е частен,  някак остава мистерия за нас”, споделят от М-БУС.

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!