BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предлагат сутрин магазините да работят само за пенсионерите

+

Щабът обсъжда да направим магазините например сутрин от 5:00 до 8:00 ч. да работят само за възрастните хора. Тогава да избират и да се прибират. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Калофер.

На областно ниво в големите градове да се проверяват колите – кой отива на работа, до аптека, до магазина. Така че сега я пишат заповедта и я пускаме, но вече се изпълнява, каза още Борисов.

Премиерът и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов провериха работата на „Интендантско обслужване” – Калофер. Предприятието изработва специални облекла за нуждите на армията и е едно от тези, които се включват в изработването на защитни средства срещу коронавируса.

От военния завод, в който работят 140 служители, декларираха готовност да шият по 10 000 маски на ден, както и 200 защитни гащеризона. Платът ще бъде осигурен от габровско предприятие.

Преди да замине за Калофер, премиерът проведе среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния оперативен щаб.

Проф. Петров обясни, че има положителен ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19. Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус.

Иво Петров-национален консултант по инвазивна кардиология: Аз съм извадил последните публикации, като едната публикация е метаанализ на повече от 10 проучвания. И има данни, че класическото антималарийно средство „Хлороквин“ има намаляваща сила на симптомите при пациенти с коронавирус.
Имаме основания на повече от 70-годишен опит с лекарството да го осигурим за българското население.

Бойко Борисов, министър-председател: Министър Ананиев издаде заповед и сме спрели износа на всички лекарства на хининова основа. Не казваме, че 
сме намерили лекарство, но при всички случаи има поне положителен ефект.

Източник: news.bnt.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!