BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Огнян Герджиков: С такова джиро можеха да прехвърлят акиите на „Левски“ и на Путин, и на Тръмп

Това, което видях и беше представено като “джиро“, всъщност не е никакво джиро, а пунта мара. Защото една ценна книга, каквито са акциите, се джиросва на гърба. Това заяви в ефира на bTV юристът проф. Огнян Герджиков по повод прехвърлените акции на ПФК “Левски“ на премиера Бойко Борисов.

,,Когато има много джира и този гръб не стига, се залепва един бял лист, който се нарича алонж, и на него продължават джиросванията. Трябва да има единен документ, не могат да бъдат два документа, защото все пак трябва да се проследи непрекъснатият ред на джирата, а това при отделните документи няма как да стане. Че с такива джиросвания освен на Борисов, “Левски“ може да се предпише на Путин или на Тръмп. Това не е нищо, освен удар във въздуха“, разясни проф. Герджиков.

,,Това, което мога да кажа със сигурност, е, че собственик на “Левски“ си остава Георги Попов. Категоричен съм!“, допълни той.

„Дали е направено умишлено или не, не мога да кажа. Може би е направено от недостатъчно знание, тъй като джирото се прави много по-простичко. Но дори да бъде направено и по правилния ред, Борисов трябва да се впише в книгата на акционерите. В противен случай той няма никакво задължение към тези акции, ако не е вписан в книгата на акционерите. Това е, има права, но не и задължения“, каза в заключение проф. Герджиков.

Източник: Novini.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!