BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Симпозиум събра учени от три континента в Поморие

До 12. септември 2019 г. Поморие е домакин на XIX Национален симпозиум „Полимери” 2019. Събитието се провежда под патронажа на кмета Иван Алексиев и се организира от Института по полимери към БАН, Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, Химико-технологичния и металургичен университет – София, с подкрепата на Националния фонд „Научни изследвания” на МОН. Тазгодишното издание е посветено на 150-годишнината от създаването на Българската академия на науките.

От 1967 г. симпозиумът се е утвърдил като най-важният форум в страната за представяне и обсъждане на резултатите от научните изследвания във всички области на полимерната наука.

Деветнадесетото издание на форума събра в ГХГ „Дечко Стоев” Поморие учени от 8 страни и 3 континента: Япония, Гърция, Холандия, Словакия, Румъния, Турция, САЩ и България.

„За мен е чест и изключително удоволствие да приветствам всички вас в нашия град! Щастлив съм, че именно Поморие дава среща на толкова много уважавани учени не само от България, но и от чужбина. Светила като вас издигат това събитие до високо академично ниво, допринасяйки за разширяване и задълбочаване на познанията в областта на полимерната наука и технологии”, каза на официалното откриване кметът Иван Алексиев.

В следващите няколко дни учените ще обсъдят най-новите открития и разработки в областта на химията на полимерите, материалите и технологиите, като фокусът тази година е поставен върху следните теми: напредък в синтеза и характеризиране на полимерите; полимерно инженерство, обработка и рециклиране; полимерни наночастици и нанокомпозити; биополимери и био-свързани материали; иновативни технологии и приложения; моделиране и теория на реакцията.

Материалът Симпозиум събра учени от три континента в Поморие е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!