BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Социалното министерство обяви: Лъжа е, че са отнемани деца в Сливен, Ямбол или Карнобат

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане категорично опровергават разпространената дезинформация сред семейства в Сливен, Ямбол и Карнобат, че „децата им ще бъдат отнети“, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

От там успокояват родителите, че дирекциите „Социално подпомагане“ и отделите „Закрила на детето“ не планират такива действия. „Призоваваме всички семейства да не се поддават на провокации, които целят всяване на страх и паника“, коментират от ведомството и припомнят, че предприемането на временна мярка за закрила „настаняване на дете извън семейството“ се налага единствено с решение на съда, при това само при изчрични основания, определени в Закона за закрила на детето. В законодателството, което ще влезе в сила от 1 януари 2020 г. не се предвижда промяна на този принцип. 

Призивът на социалното министерство е при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – местните дирекции „Социално подпомагане“ и отделите „Закрила на детето“, училищата, регионалните управления на образованието и структурите на МВР.

Снимка: Vesti.bg

Източник: gramofona.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!