BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдия Румяна Казларова се пенсионира

Дългогодишният съдия от търговско отделение на Апелативен съд – Бургас Румяна Казларова се пенсионира, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Магистратът е освободен от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Бургас, с ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от 07.09.2019 г.с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен на основание чл. 165 ал. 1, т. 1 от ЗСВ.

По предложение на председателя на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри съдия Казларова с най-високото отличие „личен почетен знак – първа степен златен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева.

Съдия Румяна Казларова има над 43 години общ юридически стаж,  от които над 30 години в съдебната система. Заемала е последователно длъжностите: стажант съдия, арбитър  и съдия в Окръжен съд – Бургас.

Тя е един от първите магистрати, встъпили в длъжност „съдия“ в  Апелативен съд – Бургас в годината на неговото създаване. От 1998 г. до момента правораздава в търговското отделение на съда.

Съдия Казларова е изграден професионалист с доказани качества през годините. Притежава задълбочени познания и практически опит в областта на търговското прано, които успешно прилага при разглеждането и решаването на делата.

Нейният професионализъм, опит и познания в областта на търговската несъстоятелност са високо оценени – участвала е през 2011 г. като експерт в проект организиран от Министерството на правосъдието „Публичност и ефективност на производството по несъстоятелност. Прозрачна и ефективна съдебна система“.

По повод пенсионирането си съдия Казларова получи специален  плакет от председателя на Апелативен съд – Бургас и поздравителен адрес, в който се казва: „Приемете нашите благодарности за всеотдайната съдийска работа, която изпълнявахте с достойнство и компетентност, за стремежа да поддържате високо ниво на професионализъм, за усилията да утвърждавате върховенството на закона и идеята за справедливост“.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!