BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Улица и двете кръстовища при входа на „Меден рудник“ ще стават кръгови

Община Бургас изготвя подробен план и инвестиционни проекти за изграждане на нова обслужваща улица и превръщане на двете светофарно регулирани кръстовища при входа на „Меден рудник“ в кръгови, съобщиха от там. Това ще подобри пропускателната способност на сега съществуващия вход/изход на комплекса. За целта Общината поиска от местния парламент разрешение за изменение на действащия план с цел оптимизиране трасето на улицата и гарантиране на нейната добра функционалност. Когато тази година приключи с изготвянето на техническите проекти и стане ясна стойността на бъдещите строителни дейности, Общината ще пристъпи към тяхното изпълнение.

Двете кръстовища, които трябва да станат кръгови, са при разклона за „Горно Езерово“ и при първото влизане към комплекса с ляв завой (до „Белина Еко“). Предвижда се обслужващата улица да е двупосочна, с тротоари и осветление. Тя ще започва от кръстовището до „Белина Еко“ и ще мине успоредно на бул. „Захарий Стоянов“, за да излезе на кръстовището при разклона за „Горно Езерово“.

В перспектива новата улица ще обслужва също така имотите в новата промишлената зона Юг-Запад (Втора фаза на Индустриален и логистичен парк – Бургас, с размер 600 декара), както и бъдещия футболен стадион.

Община Бургас продължава активно и с предпроектните проучвания за нова пътна връзка на к-с „Меден рудник“, която да започне и завърши с две нови кръстовища – едното малко преди Пречиствателната станция и след Битака, второто близо до бензиностанцията на пътя за Созопол, като трасето минава и през водна площ.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!