BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фирмите за случаен превоз не искали пари за ферарита, а подкрепа от държавата

Около 50 туристически автобуса се включиха в протестното шествие, което се проведе по бургаските улици днес. Така превозвачи и екскурзоводи поискаха подкрепа от държавата, защото смятат, че браншът им е един от най-пострадалите от кризата с COVID-19. Те категорично заявиха, че без тях няма как да има туризъм по Черноморието ни.

Вече не работим два месеца и половина, безработни сме. Нямаме никаква яснота и как ще работим през сезона – дали ще има ограничения в брой персонал или пътници. Не искаме пари за ферарита, а да оставим на работа малкото персонал, който ни е останал. Преди да дойде кризата транспортните фирми работихме на отложени плащания с магазини за части или с продажба на горива. Сега ни останаха неплатени задължения към НАП И НОИ„, каза Димитър Костадинов, собственик на бургаска фирма за превози.

Той поясни, че исканията на превозвачите са свързани с държавни субсидии, нисколихвени кредити или такива с гратисни периоди, където държавата да им е гарант. Сега нито една банка нямало да им отпусне заем.

Държавата да застане зад нас и да намерят схема. Нашата организация си има координатор и се надявам да има преговори и решение. В Бургаски регион има 300-400 автобуса, които се занимават със случаен превоз. Лятото сме пред Летище Бургас заради туристи и реално това ни е основния бизнес„, сподели още Костадинов.

Самото шествие днес премина нормално, като затруднение в движението по ключовите бургаски улици и булеварди, от където мина колоната автобуси, почти нямаше. За кратко полицията спря движението на кръговото край хотел „Мираж“.

Още за исканията вижте тук

Материалът Фирмите за случаен превоз не искали пари за ферарита, а подкрепа от държавата е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!