BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цвета Делчева печели литературния конкурс „Христо Фотев“

Цвета Делчева е тазгодишният носител на голямата награда от Националния литературен конкурс „Христо Фотев“. Тя е отличена за поетичната си книга „Отворени възможности“.

Името на победителката беше обявено от заместник-кмета по култура на Бургас Диана Саватева на символична церемония в сградата на общината, която беше предавана онлайн. Това се прави за първи път заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Бяха обявени и три съпътстващи награди – на Роза Боянова за „Обратна гравитация“; на Румен Денев за „Вокално стихосложение“ и на Румен Леонидов за „Покаяние Господне“.

Цвета Делчева е родена в гр. Панагюрище. След 1980 г. живее в София, а за известно време също и в Брюксел и Виена. Завършила е специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и е работила като литературен сътрудник в Студентския дом на културата като редактор в седмичници за образование, наука и култура и като юрист в държавната администрация и в частни фирми. Автор е на множество поетични книги, две от които са преведени на френски и немски. Изявява се и като белетрист – издала е романите „Реконструкция“ и „Скъпи непознати“.

Снимки: ergobooks.eu

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!