BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Актьори и известни бургазлии са сред специалните гости на фестивала на рибата и виното

Днес започва Фестивалът на рибата и виното в Бургас. На 13, 14 и 15 септември 2019 морски заведения и готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси на живо пред посетителите.

А селектирани винарски изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

Към богатата програма ще се включат известни артисти и бургазлии.

Специално за фестивала в Бургас пристига актьорът Васил Банов /снимката горе/, който играе във филмите „Корави старчета“ и „Летовници“. Ще можем да видим и самите ленти, а освен това ще се срещнем и с режисьора им – Ивайло Пенчев, който също ще бъде специален гост на Фестивала на рибата и виното.

В събота, 14 септември 2019, актьорът Васил Банов ще ни демонстрира на живо любимата си морска рецепта.

Другата голяма изненада сред специалните ни гости е и Златка Димитрова – фотомодел, риалити звезда и съосновател на НПО „Бялата лястовица“. На 14 септември, в събота тя ще ни покаже, че дори плеймейтките могат да бъдат добри кулинари и ще ни приготви на живо нейна любима рибна рецепта.

Изненадите не свършват до тук – на 15 септември, неделя популярният актьор Юрий Ангелов /снимката долу/ ще гостува на фестивала и ще сготви за посетителите специална рибена чорба от Варвара.

Това е и денят, в който ще се проведе конкурсът за „Най-добра рибена чорба на Бургас“. В него могат да участват заведения от града, които да покажат, че знаят най-добрата рецепта за рибена чорба и могат да я приготвят най-добре от всички.

Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно там се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас.

Заведенията, които искат да се включат, трябва да сготвят и донесат специалитета на 15 септември 2019 (неделя) в 12 часа на Фестивала на рибата и виното. Предварително потвърждение за участие се изисква на info@streetfoodfest.bg

И понеже рибните специалитети си пасват най-добре с хубаво вино, сомелиерът Йордан Русев ще ни разкаже как да съчетаем умело подходящото вино с рибните ястия.

В програмата има още много забавления за деца, игри, винен тест за напреднали, състезания по най-бързо чистене на риба и други кулинарни умения и морски игри за цялото семейство.

Всяка фестивална вечер ще приключва с кино прожекция и концерти на живо на групите Силует, Обратен ефект, P.I.F., Miry (Мирян Костадинов), Тоника СВ и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден.

Материалът Актьори и известни бургазлии са сред специалните гости на фестивала на рибата и виното е публикуван за пръв път на Новини от Бургас.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!