BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ангелкова в Слънчев бряг: Надявам се в началото на юни да отворим границите за туристи от съседни държави /снимки/

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с хотелиери в Слънчев бряг. Домакин на срещата беше изпълнителният директор на „Слънчев бряг“АД Златко Димитров.

Николина Ангелкова

Няма как да се осъществи организиран туризъм с 14- дневна карантина. Коментирахме кога ще е възможно комплексът да започне да работи и кога реално ще може да стартира активният, летен туристически сезон. Знаете, че ние сме обявили датата 1 юли за начало на летния сезон. Надявам се, на база на препоръките на ЕК, да можем по-рано да отворим границите си за туристи от съседни държави. Това може да стане още в началото на юни при пълно спазване на всички мерки, препоръчани от здравните власти„, заяви след срещата министър Ангелкова.

По думите на министъра на туризма трябва да се използва единен, реципрочен подход, за да няма дискриминация и да има единни правила, за да може пътуването да е улеснено.

Националните ни курорти разчитат на чуждестранни туристи. Те имат огромен капацитет и затова за тях е важно да има яснота кога могат да отворят и в какъв обем„, поясни Ангелкова.

.Хотелиерите, които присъстваха на срещата, бяха категорични, че няма как да има туризъм докато не се отворят границите.

Лазгин Маджит

Чакаме полетите. Нашият хотел не разчита на български туристи. Има много неизвестни като това, кой ще плаща за карантината, ако има заразен турист. Колко време ще отнеме на РЗИ да дойде и да го вземе този турист. Всички тези неща са неясни в момента. Все пак се надяваме юли и август да имаме туристи„, коментира хотелиерът Лазгин Маджит .

Част от хотелиерите се притесняват още, че може и след 14 юни да бъде продължена епидемичната обстановка.

Велислав Христов

Хотелиерът Велислав Христов се надява да падне по-рано карантината за туристите от съседни държави. Казва, че в неговия хотел е имало резервации на 400 румънски туристи още за месец април. Голяма част от немските туристи са отложили резервациите си, от началото на юни, за началото на септември.

Силвия Гогова, която е мениджър на аквапарк в Слънчев бряг, коментира, че не ясно при какви правила ще работят водните атракции.

Силвия Гогова

Няма все още яснота водните аткракицонни , които бяха абсолютни забранени в предишна заповед, в момента не са упоменати в новата заповед и ние не знаем имаме ли или нямаме право да работим. Басейните са разрешени ние не знаем дали сме разрешени.“

От бранша се надяват също да падне и забраната за изхранване на туристите само на открити тераси, защото няма как хотел с над 1000 туристи те да бъдат обслужени само във външни ресторанти, които са с малък капацитет.

The post Ангелкова в Слънчев бряг: Надявам се в началото на юни да отворим границите за туристи от съседни държави /снимки/ appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!