BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антициклонът „Лизбет“ носи летни температури

Топлото време продължава. Сутринта – мъгли в котловините и низините, и в Източна България. След това слънчев ден с температури между 23 и 28 градуса. Най-топло – в районите на Ловеч, Плевен и Велико Търново в северната половина на страната, и около Пазарджик, Благоевград, и Сандански на юг. Вятър със скорост до 20-30 километра в час в Дунавската равнина и в районите около Черноморието.

В планините денят ще е слънчев, вятърът слаб. Термометрите ще гонят 15 градуса по високите части и около 21-22 градуса в ниското. По Черноморието – мъгливо до обяд, след това – слънчево с разкъсана облачност и температури около 20 градуса.

Антициклонът „Лизбет“ ще ни осигури слънчева есенна седмица с температури сутрин около 10 градуса, а в следобедните часове – до 23-25 градуса. На този етап евентуални превалявания очакваме чак около средата на следващата седмица.

Въздухът тази сутрин е с превишени норми на фини прахови частици в Русе и Пловдив. В София, Враца и Плевен стойностите са близо до среднодневните норми, но без превишение.

Нова ТВ

The post Антициклонът „Лизбет“ носи летни температури appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!