BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антъни Джошуа си върна световната титла

Надви Анди Руис в реванш

Антъни Джошуа си върна световната титла! 

Тази вечер, в едно от най-големите боксови зрелища за годината Антъни Джошуа победи Анди Руис-младши в мач реванш, който се проведе в Ад Дирия, Саудитска Арабия. Британецът постигна 23-ата победа в своята кариера, триумфирайки с единодушно съдийско решение (118-110, 118-110, 119-109) над своя съперник.

https://www.vbox7.com/play:3b9755afe7

Британецът си върна световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория, след като изненадващо му бяха отнети от Руис през юни, предаде gong.bg

Сред специалните гости на галата е и световният шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов. 

Снимка: Getty Images

Залогът в двубоя е ясен – световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория, които сега са притежание на мексиканеца, след като изненадващо ги отне от Джошуа през юни. 

През лятото, в първия двубой между двамата, Руис победи британеца, напук на всички очаквания. Въпреки че физическата му форма бе далеч от перфектната, Руис показа страхотна класа на ринга и нокаутира Джошуа в седмия рунд, нанасяйки първа загуба в кариерата на британеца.  Сега AJ се надява да върне нокаута на своя съперник, с което да покаже, че е по-добрият от двамата боксьори. 

Джошуа се отдаде на сериозна подготовка и е смъкнал тегло, изчистил е излишните мускули и изглежда като Машина за убиване. Руис, от своя страна, се отдаде на охолен живот и е дори по-тежък, отколкото в първия сблъсък. От лагера му обаче са категорични, че това не отменя добрата му подготовка за мача. 

ПЪРВИ РУНД 

Двубоят започна предпазливо и без излишни рискове за двамата боксьори. И Руис, и Джошуа отправяха плахи удари, но британецът бе първият, който регистрира мощен удар в лицето на мексиканеца. В края на рунда с мощен десен удар AJ отвори аркада на лицето на Руис. 

ВТОРИ РУНД 

Анди Руис започна ударно, регистрирайки двоен ляв прав. Британецът отвърна с опит за десен прав, но мексиканецът внимаваше. Последва размяна на удари между двамата противници. Минута преди гонга Руис изравни раните от двубоя, отваряйки аркада на лицето на Джошуа. В края на рунда ританецът бе притиснат до въжетата, но успя да се измъкне бързо. 

ТРЕТИ РУНД 

Мексиканецът тръгна директно и в третия рунд и регистрира ляв в тялото на своя противник. Последва опит за дясно кроше от страна на мексиканеца, но AJ се защити успешно. Британецът бе по-търпелив и изчакваше точния момент да нанесе удар. Този момент дойде в края на рунда, когато нанесе ъперкът и ляво кроше в тялото на мексиканеца. 

ЧЕТВЪРТИ РУНД 

Руис опита да скъси дистанцията и тръгна настървено, но Джошуа спря нападението на мексиканеца, влизайки в клинч. Руис отвърна с неуспешен опит за ляво кроше. Последва размяна на мощни удари между двамата. Руис вкара мощно ляво кроше, а британеца отвърна със силен ляв в тялото на своя противник. Мексиканецът започна акция, но Джошуа регистрира успешна серия от удари и разклати Руис. В края на рунда AJ бе притиснат във въжетата.   

ПЕТИ РУНД 

Рунд №5 започна с нова акция на мексиканеца, който пласира няколко последователни удара. Джошуа отново бе по-пасивният на ринга и влезе в клинч, след който направи неуспешен опит за ляв прав. AJ регистрира серия от мощни удари в главата на Руис, но гонгът сложи край на рунда. 

ШЕСТИ РУНД 

Рундът започна с опасна размяна на удари между двамата. Руис скъси дистанцията и успя да пласира тежките си удари в лицето на британеца. Джошуа изчакваше момента, за да регистрира мощния си ляв прав, последван от ляво кроше, което разклати мексиканеца. AJ обаче пласира няколко леви прави и гонгът сложи край на рунда. 

СЕДМИ РУНД 

Втората половина на двубоя започна пасивно за Джошуа. Руис отново удари непозволено своя противник и получи поредно предупреждение от рефера. Джошуа отвърна с мощно дясно кроше, което обаче бе неуспешно. Мексиканецът контрира с точно дясно кроше в лицето на Джошуа, който вкара дясно кроше, последвано от ляво кроше. Отговорът на Руис бе да влезе в клинч. Последваха предпазливи секунди, в които Руис направи неуспешен опит за ляво кроше, а AJ отвърна с мощно дясно кроше. 

ОСМИ РУНД 

В началото на рунда Руис търсеше тялото на Джошуа, но британецът се защитаваше успешно и пазеше добра дистанция. Пореден непозволен удар от страна на мексиканеца ядоса Джошуа. Последва мощна серия от крошета на Руис, след която британеца влезе в клинч. Джошуа отвърна с ляво кроше, но мексиканеца се задържа на краката си. Рундът завърши с размяна на реплики между двамата боксьори. 

ДЕВЕТИ РУНД 

Девети рунд стартира агресивно с ляв прав на Руис. AJ отвърна с отличен ляв прав в лицето на мексиканеца, който след това инкасира още един мощен удар. Джошуа влезе в клинч, от който обаче Руис излезе мигновено, след което направи неуспешен опит за дясно кроше. Рундът приключи с мощна комбинация от тежки удари на Джошуа. 

ДЕСЕТИ РУНД 

Рунд №10 започна агресивно, след като Руис регистрира тежко дясно кроше в главата на британеца, който върна удара. Последваха секунди на тактическа битка, в която Джошуа вкара няколко успешни удара в лицето на своя съперник. Британецът пазеше удобна дистанция от десните крошета на Руис, който изпитваше все повече трудности да отвръща на доброто движение на AJ.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД 

Рундът започна с размяна на удари между двамата боксьори. Джошуа бе притиснат до въжетата, където отнесе мощно дясно кроше. Британецът се спаси от мексиканската атака, влизайки в клинч. Руис вкара мощно дясно кроше, а AJ отвърна със серия от крошета, завършила с успешен ляв прав. Мексиканецът опита силен десен прав, но Джошуа се защитаваше успешно и неутрализира съперника. 

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД 

Последният рунд в двубоя стартира с ударна атака на Анди Руис, но Джошуа отвъран с бомбастичен десен прав в лицето на мексиканеца. В заключителните секунди Руис вкара точно ляво кроше, но Джошуа отвърна с леки леви крошета и се измъкна от силното дясно кроше на Руис. Джошуа завърши двубоя с регистриран успешен ляв.

The post Антъни Джошуа си върна световната титла appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!