BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция

Арестуваха 35-годишен българин за продажба на бебета в Гърция. Той е бил заловен на граничния пункт „Промахон“. Полицията го издирвала от две години със заповед за арест по повдигнато обвинение, съобщава БНР. Българинът се опитал да влезе в Гърция през нощта с надеждата, че няма да проверят личните му документи.

Заповедта за ареста му е от 2018 г., уточняват гръцките власти. Българинът успял да избегне задържане преди две години, когато прекарал три млади българки в напреднала бременност, но от Италия.

Полицията е била информирана предварително за този трансфер, като полицайка под прикритие влязла в телефонна връзка с българина и уговорила цена за нелегалното осиновяване.

На пристанище „Игуменица“, при пристигане на автомобила с три българки, арестуваният днес успял да се измъкне от органите на реда. Прокуратурата повдига обвинение срещу него. От 2018 година е обявен за издирване.

Източник: Вести.бг

Снимка:Dunavmost.com

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!