BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Багер разкопа дюните на плажа в Ахтопол

Багер е разкопал вчера дюните на плажа в Ахтопол. За това съобщиха от организацията “Зелени закони” на фейсбук страницата си. Дюните са защитена територия.

След като е видял, че действията му се заснемат на видео, багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави. Подадени са сигнали до институциите имащи отношение по случая, но никой проверяващ не е дошъл на мястото навреме.

Според очевидец багерът е „изравнявал“ дюните, а според друг дюните се копаят от дни, като пясъкът от тях се изсипва в морето, за да се увеличи плажът. 

“Отидохме до Ахтопол да видим какво е ровил багерът. Ровил е дюните на входа към плажа от югоизток. Ето го и багера, паркиран зад някогашната дискотека на плажа. Вижда се регистрационният номер. Ходейки по следите видяхме къде е спрял работа, очевидно разтревожен от това, че някой снима. И очевидно чака да продължи днес”, написа във фейсбук профила си политологът Евгений Дайнов.

Имотът е в границите на Натура 2000 защитена зона Странджа.

Източник и снимка: Offnews.bg

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!