BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бистро, бар и магазин ще се появят на къмпинг Градина

На къмпинг Градина отново се строи. За това алармира екологът Тома Белев. За строежа стана ясно през януари тази година. Тогава се разбра, че там ще има магазин, заведения и дори паркинг.

Въпреки масовото недоволство, собствениците на къмпинга обявиха, че строителството е законно. Теренът е с площ от 5,5 дка. и попада в границите на защитената местност „Бакърлъка“.

Той обаче е включен в Общия устройствен план на община Созопол и реално строителството на терена е напълно законно, макар че е на метри от морето и в защитена местност.

През януари инвеститорът Людмил Стойков коментира пред медии, че спира строителството заради лошото време, а не заради вълната от недоволство.

Тогава той уточни, че всички документи са изрядни и строежът ще продължи наесен. Както и всъщност се случва в момента. Вече има ново съгласуване от страна на регионалната еко инспекция.

От РИОСВ са категорични, че строителството няма да наруши защитената зона, нямало да има и вредни последици за прелитащите птици, в чието местообитание попада къмпинга.

Снимка: Дневник

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!