BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 49 000 зрелостници се явяват днес на матура по БЕЛ

49 000 зрелостници ще се явят на задължителна матура – по български език и литература. Училищата, които ще посрещнат зрелостниците вече са дезинфекцирани и запечатани.

Изпитът започва точно в 9 часа. Всички зали са дезинфекцирани, а на входовете ще се мери температурата на зрелостниците.

Министърът на образованието уточни, че носенето на маски и ръкавици за учениците не е задължително по време на изпита, но на входа ще бъдат връщани тези, които имат висока температура.

Матурата ще се проведе в над 5 000 класни стаи, в които има и видеонаблюдение. Близо 30 000 квестори ще се грижат за нормалното преминаване на изпита.

За да бъдат допуснати до изпита зрелостниците трябва да покажат документ за самоличност, служебна бележка, химикал с черен цвят и найлонов плик, в който да бъдат прибрани вещите им. news.bnt.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!