BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бомбени заплахи в цялата страна, сред тях и летището в Бургас

Снимка: Архив

Неизвестен имейл изпраща сигнали за заложени бомби три летища и медии. Под прицела на виртуалните „терористи“ бяха БНТ, редакцията на вестник 24 часа, както и летищата в Бургас, София, Варна и Пловдив. 

Заплахите започнали още около 09:00 ч. сутринта, когато в официалната поща на Летище София пристигнало бомбеното съобщение. Наложило се наместа на екипи на Гранична полиция и Жандармерията. Следови кучета претърсили района на Терминал 1. 

Малко по-късно следното съобщение пристигнало и в редакцията на „24 часа“: „Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на сградата на медийната компания „24 chasa“. Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо“. 

Подобен сигнал е получен и в бургаското летище. Не се е наложила евакуация на хора и прекъсване на полетите, тъй като навреме е станало ясно, че информацията е фалшива. 

Материалът Бомбени заплахи в цялата страна, сред тях и летището в Бургас е публикуван за пръв път на bМТ- Бургаска младежка телевизия.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!