BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов в с. Блатска: Мостът е готов. Само преди 3 дни знаете какви наводнения бяха

„Поехме ангажимент към хората – мостът е готов. Само преди 3 дни знаете какви наводнения бяха.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който лично се увери на място в резултата от възстановителните дейности. В сряда премиерът Борисов посети района на разрушения от придошлите води на река Места мост и увери гражданите, че съоръжението ще бъде укрепено в най-кратки срокове.

„Това, което поехме като ангажимент, го изпълняваме. Заздравиха се основите на съоръжението, дигите също се правят“, изтъкна премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки противоепидемичните мерки у нас бизнесът, индустрията, строителството продължават да работят. „Ако не бяхме давали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи, щеше да има пари да затрупаме планината с диги“, заяви Борисов.

Премиерът припомни, че през този мандат правителството изпълни и ангажимента си за двойно увеличение на заплатите на учителите, като в същото време са вложени над 1 милиард в образователна инфраструктура. „Огромна работа на правителството в областта на образованието – компютърни зали, салони, учебни центрове. Това, което правим в образователната инфраструктура, е огромно“, заяви Бойко Борисов. Министър-председателят акцентира, че държавата подпомага всяко едно населено място по отношение на доизграждане и ремонт на детски градини и училища. „Само за София са отпуснати допълнителни 65 млн. лв. за детски градини и ясли. И тук в този регион също –  населението е смесено, има мюсюлмани и християни, има джамии и църкви. Единственият начин да се поддържат хората, е да има училища и детски градини. Грижим се и за спорта. Тогава и подрастващото поколение ще е толерантно“, посочи още премиерът.

Министър-председателят Борисов посети и училището в Хаджидимово, където потвърди ангажимента на правителството да помогне за доизграждането на физкултурния салон.

The post Борисов в с. Блатска: Мостът е готов. Само преди 3 дни знаете какви наводнения бяха appeared first on zonaburgas.bg.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!