BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургазлия е най-добрият десетокласник в страната по писане на английски

Ученик от Бургас е сред най-добрите в страната по английски език. Това е десетокласникът Ивайло Владимиров от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ (Френската гимназия), който е сред победителите на Десетото национално състезание по творческо писане на английски език. Новината съобщи Димитър Цеков, изпълнителен директор на „Корпус заобразование и развитие – КОРПлюС“.

Надпреварата се проведе в края на месец ноември 2019 г. в София, като в нея са се включили над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна.

Участниците са се състезавали в седем възрастови категории от 6-и до 12-и клас. Ивайло е първенец сред десетокласниците от цялата страна. В другите категории победители са ученици от София, Плевен, Варна и Смолян.

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“  в партньорство с Посолството на  САЩ, Британски съвет, Американския университет в България и Музикалната телевизия ММ. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно.

И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като: „Скритите таланти на светулката“, „За какво мислят палтата в гардероба през лятото“, „На изток от слънцето и на запад от луната“, „Моят прекрасен приятел – английският“ и др.

Снимка: bgvesti.net

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!