BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски социалисти почетоха 9-ти септември

„Днес ние пак сме тук! Никой не е забравен и нищо не е забравено. Отново се прекланяме пред паметта на загиналите, които жертваха живота си, верни на светли идеали и изпълнени с любов към родината. Прекланяме се и пред тези, които останаха живи и сътвориха подвига на социалистическото строителство. Те преобразиха България и от безнадеждно изостанала страна с аграрна икономика и селско население, я превърнаха в модерна европейска държава с приличен жизнен стандарт, достъпно и качествено образование, всеобщо и безплатно здравеопазване – страна, която осигуряваше на всички свои граждани възможност за достоен живот”.

Това каза председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов по време на отбелязването на паметната за социалистите дата 9 септември 1944 г. Събитието се състоя пред Пантеона в Морската градина на Бургас.

„Ние трябва да си спомним за тези преди нас, които дадоха живота си за свободата на българския народ, да осъзнаем огромната си отговорност пред тяхната памет и пред България и с нови сили да вървим напред. Честит празник!“, заяви председателят на Младежкото обединение в БСП-Бургас Васил Иванов.

За да почетат паметта на загиналите антифашисти и да отпразнуват 75-ата годишнина от 9-ти септември, на събитието бяха още Николай Тишев – народен представител от „БСП за България“ и кандидат-кмет на община Бургас, Тодор Байчев – народен представител от „БСП за България“ и кандидат-кмет на община Карнобат, Аспарух Иванов – председател на ОбС на БСП – Карнобат, Милена Куртова-Радева – председател на ОбС на БСП – Айтос, Таню Атанасов – областен председател на Движението на ветераните в БСП – Бургас.

Водещ на мероприятието бе Христо Панайотов – член на ИБ на БСП – Бургас. Фолклорен ансамбъл „Китка“ се погрижи за музикалния поздрав, изпълнявайки множество български народни песни.

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!