BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бургаски художници се включиха в битката срещу COVID-19, изложбите минават онлайн

Бургаски художници се включиха в работата на общинските екипи в битката срещу разпространението на коронавируса. Добрин Вътев и Атанас Стоянов пълнят дезинфектанти в Младежкия дом. Препаратите се наливат в пръскачки, които ще бъдат раздадени на домоуправителите на блокове в Бургас с цел дезинфекция на входовете на жилищните сгради.

„Напълнихме всички налични пулверизатори. После като осигурят още – и тях ще напълним“ – каза за Gramofona.com Добрин Вътев, който е председател на Дружеството на художниците в Бургас.

Той сподели, че в това кризисно време музата за рисуване не е изчезнала. Напротив – сегашното усамотяване заради мерките влияе ползотворно на творческия процес.

„През останалото време имам много бюрократична работа покрай Дружеството на художниците. Сега ми остава време малко да си почина и да рисувам“, казва Вътев.

В момента всички бургаски галерии са затворени поне до 29 март, като е възможно и след това да бъде удължено извънредното положение. Художниците обаче не са прекратили дейност – пренасочили са се към интернет. Дори са направили изложба във виртуалното пространство с детски рисунки, посветени на водата. Ако няма възможност да бъде отворена галерията скоро, обмисля се предстоящите изложби от графика на залата на ул. „Александровска“ също да бъдат направени онлайн.

Снимка: Община Бургас

Източник: gramofona.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!